▲ Դեպի վեր

lang.iso lang.iso lang.iso

11 ուտելիք, որից մարդ ավելի շատ քաղց է զգում

 

Time-ը ի մի է բերել 11 ուտելիքներ ու սննդային միջոցներ, որոնցից մարդ ոչ միայն չի կշտանում, այլև ընդհակառակը` է՛լ ավելի շատ քաղց է զգում:
 
Այդ մթերքների թվում են`
 
Սպիտակ հացը, որը միայն գիրանալուն է նպաստում:
 
Հյութերը, այսպես կոչված, «առողջ» հյութերը, որոնք իրականում պարունակում են ոչ թե մեր սիրելի մրգերը, այլ դրանց շաքարային կողմը: Մի բաժակ հյութը ավելի շուտ արյան շաքարը կբարձրացնի, քան քաղցը կհագեցնի:
 
Աղի ուտեստները, ինչպիսիք են չիպսը, աղի բոկեղը («կրենդել»)
 
«Արագ սննդի» խորտիկները, քանի որ առհասարակ արագ սնունդը ստեղծվում  է այնպես, որ ճարպերը լցնեն աղիքները, իսկ ախորժակի վերահսկման համար անհրաժեշտ նյութերի արտադրությունը խոչընդոտվում է:
 
Ալկոհոլը, որը, ըստ աղբյուրի, նվազեցնում է առողջ սնունդ սպառելու մտադրությունը:
 
Սպիտակ պաստան, որը ի վերջո նպաստում է արյան շաքարի նվազմանը և հանգեցնում բկլիկության:
 
Նատրիումի գլուտամատը, որը սնունդարտադրողները օգտագործում են որպես սննդային հավելում: Հատկապես շատ է ավելացվում չինական խոհանոցի ուտեստների մեջ, ինչպես նաև` սուպերում, գարեջրում ու պաղպաղակում:
 
 
Սուշիի ռոլերը. սուշիի դեպքում մարդ միշտ ավելի շատ բրինձ է ուտում, քան ձկնեղեն:
 
Արհեստական քաղցրացուցիչները, որոնք խաբում են մեր ուղեղին, իսկ մեզ ստիպում օրվա ընթացքում ավելի շատ քաղցրեղեն օգտագործել:
 
Հացահատիկային փաթիլները, որոնք նախատեսված են երեխաների համար:
 
Պիցցան, որի բաղադրության հիմնական տարրերը «խաբում են» քաղցը կարգավորող ուղեղի կենտրոնները:

Պարզվում է կան ուտելիքներ, որոնք սաստկացնում են քաղցը: Time-ը առանձնացրել է դրանցից 11-ը:

 Այդ մթերքների թվում են`

Սպիտակ հացը, որը միայն գիրանալուն է նպաստում:

Հյութերը, այսպես կոչված, «առողջ» հյութերը, որոնք իրականում պարունակում են ոչ թե մեր սիրելի մրգերը, այլ դրանց շաքարային կողմը: Մի բաժակ հյութը ավելի շուտ արյան շաքարը կբարձրացնի, քան քաղցը կհագեցնի:

 Աղի ուտեստները, ինչպիսիք են չիպսը, աղի բոկեղը («կրենդել»)

«Արագ սննդի» խորտիկները, քանի որ առհասարակ արագ սնունդը ստեղծվում  է այնպես, որ ճարպերը լցնեն աղիքները, իսկ ախորժակի վերահսկման համար անհրաժեշտ նյութերի արտադրությունը խոչընդոտվում է: 

Ալկոհոլը, որը, ըստ աղբյուրի, նվազեցնում է առողջ սնունդ սպառելու մտադրությունը: 

Սպիտակ պաստան, որը ի վերջո նպաստում է արյան շաքարի նվազմանը և հանգեցնում բկլիկության: 

Նատրիումի գլուտամատը, որը սնունդարտադրողները օգտագործում են որպես սննդային հավելում: Հատկապես շատ է ավելացվում չինական խոհանոցի ուտեստների մեջ, ինչպես նաև` սուպերում, գարեջրում ու պաղպաղակում:  

Սուշիի ռոլերը. սուշիի դեպքում մարդ միշտ ավելի շատ բրինձ է ուտում, քան ձկնեղեն:

Արհեստական քաղցրացուցիչները, որոնք խաբում են մեր ուղեղին, իսկ մեզ ստիպում օրվա ընթացքում ավելի շատ քաղցրեղեն օգտագործել: 

Հացահատիկային փաթիլները, որոնք նախատեսված են երեխաների համար: 

Պիցցան, որի բաղադրության հիմնական տարրերը «խաբում են» քաղցը կարգավորող ուղեղի կենտրոնները:

Վերահրապարակումներում` մտքերն ու ինֆորմացիան կարող են չհամընկնել խմբագրության տեսակետի հետ: Ձեր տեսակետը կամ հերքումը կարող եք ուղարկել info@asekose.am-ին
Բլոգ ավելին