▲ Դեպի վեր

lang.iso lang.iso lang.iso

Իսկ դուք այսօր խորոված պատրաստե՞լ եք

Խորովածի համաշխարհային մայրաքաղաքում՝ Ախթալայում արդեն 9-րդ անգամ անցկացվում է խորովածի ամենամյա փառատոնը։ Նպատակը հայ ավանդական կերակրատեսակների մասսայականացումն ու հայոց ոչ նյութական մշակութային արժեքներից մեկը համարվող հայկական խոհանոցի ամրագրումն է:

Միայն  հայերի մոտ է, որ խորովածն ընկալվում է որպես ջերմային մշակման առանձին եղանակ և պարտադիր արվում է բաց կրակի վրա։

 

«Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման» ՀԿ նախագահ Սեդրակ Մամուլյանն ինչպես մյուս, այնպես էլ այս փառատոնի օրն առաջարկում է տոնի հերոսի մասին չմոռանալ և թեկուզ փառատոնին չկարողանաք էլ մասնակցել՝ տանը պատրաստեք:

Վերահրապարակումներում` մտքերն ու ինֆորմացիան կարող են չհամընկնել խմբագրության տեսակետի հետ: Ձեր տեսակետը կամ հերքումը կարող եք ուղարկել info@asekose.am-ին
Հասարակություն ավելին