▲ Դեպի վեր

ՎԵՐՋԻՆ ԼՈւՐԵՐԸ

Հայտնի ռեմբո-լաչառներից մինչև անհայտ ահաբեկիչներ,քյառթու փոքրիկ երգիչից մինչև վաստակավոր յաիսնիցաներ

Եթե այս տարիքում լինեի, այնպես կանեի, որ մայրս ողջ լիներ.Սարգիս Գրիգորյան

Վախենալ, կծկվել, չխոսել. Հարություն Մովսիսյանը մերօրյա «միջակությունների» մասին

Երբ Արփի Գաբրիելյանը գիտի միայն Վենետիկի ջրանցքների, սակայն ոչ վենետիկյան փառատոնների մասին

Ինչո՞վ է վնասակար կանաչ թեյը



2018-01-22 08:21:05

Կանաչ թեյին նվիրված են չինացի փիլիսոփաների և հնդիկ բժիշկների բազմաթիվ տրակտատներ. այս ըմպելիքն օժտված է բազմաթիվ յուրահատուկություններով և օգտագործվում որպես դեղամիջոց մի շարք հիվանդությունների դեպքում: Այն հիանալի տոնուսավորում է, լուծում է կենդանական ճարպը և նպաստում է մարսողությանը: Վերջապես, այն պարզապես համեղ է:
Արդյո՞ք այն այնքան օգտակար է, ինչքան մենք ենք կարծում: Հնարավո՞ր է, որ կանաչ թեյն իր մեջ թաքցնում է ոչ միայն երիտասարդության և գեղեցկության կենսաըմպելիք, այլ նաև՝ թույն:
Սկսենք նրանից, որ մեր օրերում այն համարվում է հզոր հակաօքսիդանտ, սակայն օքսիդանտների ինհիբիտորների օգուտի մասին փաստը կասկածելի է: Բազմաթիվ հետազոտություններ ապացուցել են, որ մեծ չափաբաժնով հակաօքսիդանտի կիրառումը բացի վնասից, ոչինչ չի տալիս. սկսում են զարգանալ մի շարք հիվանդություններ, օրգանիզմը դադարում է դիմադրել որոշ տեսակի բակտերիաների:
Դա է պատճառը, որ չի կարելի կանաչ թեյը չարաշահել: Եթե օրվա մեջ օգտագործում եք 5-6 ոչ մեծ բաժակ կանաչ թեյ, ապա այն վտանգավոր չէ: Իսկ 1.5 լիտրից ավել թունդ եփված թեյ օգտագործողներն ինքնաբերաբար ընդգրկվում են ռիսկի խմբի մեջ:

Կանաչ թեյն անբարենպաստ ազդեցություն է թողնում նաև նյարդային համակարգի վրա: Եվս մեկ անգամ հիշեցնենք, որ խոսքը գնում է խիտ ըմպելիքի մասին:  Կոնցենտրացված ըմպելիքը խթանում է նյարդային գերգրգռումը: Չէ՞ որ այն պարունակում է ավելի շատ կոֆեին, քան սև սուրճը:

Այսպիսով, խորհուրդ չի տրվում կանաչ թեյի օգտագործումն այն մարդկանց համար, ովքեր ունեն նյարդային հիվանդություն, կամ ովքեր հակված են տրամադրության հաճախակի անկման: Խորհուրդ չի տրվում այս ըմպելիքի օգտագործումը նաև քնելուց առաջ, ինչը վերաբերում է նույնիսկ առողջ մարդկանց. հաճախ հենց այն է դառնում անքնության  պատճառ: 

Կանաչ թեյը պետք է զգուշորեն օգտագործեն այն անձինք, ովքեր ունեն ինչ-ինչ խնդիրներ սիրտ-անոթային համակարգում (առիթմիա և հաճախասրտություն): Այս ըմպելիքում պարունակվող բաղադրիչները առաջացնում են արագացված սրտխփոց, որը ոչ միայն հանգեցնում է հիվանդության սրացմանը, այլև կարող է սրտի ռիթմի խանգարման պատճառ հանդիասնալ:

Բացի այդ, կանաչ թեյը գրգռում է ստամոքսի լորձաթաղանթը. հետևաբար,  չպետք է այն խմել դատարկ ստամոքսին:  Բանն այն է, որ այն խթանում է մարսողությունը, այսինքն՝ խթանում է ստամոքսահյութի արտադրությունը, և եթե ստամոքսը դատարկ է, այն սկսում է ինքն իրեն «մարսել», ինչն էլ հանգեցնում է էրոզիաների առաջացմանը, որոնք հետագայում կարող են վերափոխվել խոցերի:

Այն մարդիկ, ովքեր արդեն իսկ ունեն գաստրիտ և խոց, հատկապես պետք է խուսափեն նման ըմպելիքի օգտագործումից սոված ժամանակ: Բազմաթիվ աղբյուրներից կարելի է տեղեկանալ, որ այս հիանալի ըմպելիքը կանխում է այս հիվանդությունները, բայց այս պարագայում պետք է հետևողական լինել և հասկանալ, որ այն գործում է որպես թույն. ամեն ինչ կախված է չափաբաժնից և ընդունման ժամանակից:

Հետևաբար, ստամոքսի քրոնիկ հիվանդությունների սրման ժամանակ կա՛մ պետք է ընդհանրապես հրաժարվել կանաչ թեյից, կա՛մ այն պետք է կիրառել ոչ շատ կոնցենտրացված վիճակում՝ ուտելուց հետո: Այդ դեպքում այն իսկապես կգործի որպես դեղամիջոց և չի նպաստի պրոցեսի կրկնմանը:
Կանաչ թեյը հիանալի ըմպելիք է. այնուամենայնիվ պետք է հաշվի առնել վերջինիս «խորամանկ» հատկությունները և Ձեր օրգանիզմի յուրահատկությունները: Այս դեպքում կանաչ թեյի օգտագործումը միմիայն օգուտ կտա:

 Doctors.am







Нравится





Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Asekose.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ: Նյութերի ներքո` վիրավորական ցանկացած արտահայտություն կհեռացվի կայքից:

Լրահոս

На следующий день я пришел в редакцию с большим советским фотоаппаратом. Эта камера снимала на широкую пленку. На каждом пленке можно было снять 12 кадров. Заняв свое место, я стал ждать.