▲ Դեպի վեր

lang.iso lang.iso lang.iso

Մթերքներ, որոնք չի կարելի պահել սառնարանում

Սառնարանը բացառիկ գյուտ է, որն օգնում է պահպանել մթերքի թարմությունը, բայց  ոչ բոլոր, այսպես ասած, մթերքներն են, որ այնտեղ տեղ ունեն: Կան մթերքներ, որ չի պետք է պահպանել կոնկրետ ջերմաստիճանային պայմաններում:

Մի քանի մթերք, որ արգելվում է պահել սառնարանում:  

Հաց

Հացն այնպիսի սննդամթերք է, որը չի կարելի պահել սառնարանում: Այն չի պահպանի իր թարմությունը, ընդհակառակը՝  կնպաստի չորանալուն:

Հացը պահպանելու ամենահուսալի տարներակ սենյակային ջերմաստիճանն է, որտեղ 4 օրից ավել պահել չի կարելի:   Նաև պետք է նշել, որ ամբողջը կտրատել չի կարելի. երկար պահպանելու համար ցանկալի է լինեն ամբողջական կտորներ:

Սխտոր

Սխտորը ցածր ջերմաստիճանում չի կարելի պահել: Այն հրաշալի պահպանվում է չոր տեղում 2-3 ամիս:  Պարտադիր այդ պահպանվող տեղում պետք է  միջանցիկ քամի լինի, այդպիսով այն իր թարմությունը ավելի երկար կպահպանի:

Կծու սոուս

Ընդունված է  սոուսներն ու համեմունքները  պահպանել բացառապես սառնարանում: Բայց պետք է ասել, որ դրանց բաղադրության մեջ մտնող հավելանյութերի՝ քացախի,  շաքարի և աղի  պատճառով դրանք չի կարելի պահել սառնարանում: Կծու սոուսը նույնպես չի թույլատրվում պահել սառնարանում, դրանք պահարանում ավելի լավ են պահպանվում:

Կարտոֆիլ

Սառնարանը կարտոֆիլի տեղը չէ: Գլխավոր պատճառը  ջերմաստիճանն է, բայց պետք է ասել, որ նույնիսկ +7 աստիճանի  դեպքում էլ այն չի կարելի պահել: Կարտոֆիլի, այսպես ասած, լավագույն պահոցը պահածոների պահարանն է, բայց հիշեք, որ վատ չէր լինի, եթե այն մինչև պահարանում դասավորելը փաթեթավորեք թղթով:

Լոլիկ

Սառնարանում լոլիկը դառնում է ուտելու համար ոչ պիտանի մթերք: Իհարկե չի արգելվում այն սառնարանում պահել, բայց այդ դեպքում համը փոխվում է, այն առաջվանը չի կարող լինել: Լոլիկը պետքէ պահել սենյակային ջերմաստիճանի  պայմաններում:

Սոխ

Սոխը լավագույնս պահպանվում է ցանցե  տոպրակներում, ինչը հնարավորություն է տալիս  օդի անընդհատ ներթափանցում: Սառնարանում սոխի նեխելու հավանականությունը մեծ է: Ամենալավ տարբերակը սոխի պահպանման համար մթությունն է: Այդպիսով այն պահպանում  է նաև իր համը:

Սուրճ

Շատերի կարծիքով սառանարանը սուրճի պահպանման համար ամենալավ տարբերակն է: Իրականում դա նրա տեղը չէ: Սառնարանում այն կորցնում է իր համային որակները: Բացի այդ այն իր ուժեղ հոտի  պատճառով կարող է փոխել սառնարանում պահվող մյուս մթերքների  համը:

Aroxj.am

Asekose.am-ի նյութերի հետ կապված Ձեր տեսակետը, պարզաբանումը կամ հերքումը կարող եք ուղարկել info@asekose.am-ին․ այն անմիջապես կզետեղվի կայքում
Հասարակություն ավելին