Life.panorama.am-ը գրում է.
Կարտոֆիլի օգտակար հատկությունները բժշկության մեջ հայտնի են երկար ժամանակներ, սակայն դեռևս տարածված է այն տեսակետը, որ կարտոֆիլը չի կարելի հում ուտել։ Սակայն սա թյուր կարծիք է, քանի որ հում կարտոֆիլն ունի շատ առողջարար հատկություններ։ Օրգանական կարտոֆիլը և նրա կեղևը ոչ մի վտանգավոր տոքսիններ չեն պարունակում։ Վտանգավոր է միայն կանաչ կարտոֆիլն ու նրա կեղևը։
Բազմաթիվ հետազտություններ պարզել են կարտոֆիլի օգտակարությունը, որոնցից կարելի է առանձնացնել՝
• Ամրապնդում է իմունիտետը
• Մաքրում է օրգանիզմը տոքսիներից
• Օգտակար է մաշկի համար
• Կիրառվում է որպես քաղցկեղի թերապիայի մի մաս
• Օգնում է գաստրիտի և ստամոքսի խանգարումների դեպքում
• Իջեցնում է արյան շաքարը
• Օգնում է լյարդի և երիկամների հիվանդությունների դեպքում
• Պաշտպանում է սրտանոթային հիվանդություններից։
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ` այստեղ