Հավի միսը սպիտակուցի հրաշալի աղբյուր է։ Մեկ բաժակ հավի կրծքամսի կտրտած խորանարդները պարունակում են 43 գրամ սպիտակուց, որոնք օգնում են աճեցնել մկանները և ստիպում է մեզ ուժեղ զգալ։ Այդ պատճառով էլ բոլոր գիտակից մարդիկ ընտրում են այս հայտնի միսը։ Մեծ դեր է խաղում նաև նրա՝ բոլորին հասանելի գինը։
Այնուամենայնիվ, Oxford-ի ակադեմիայի վերջին զեկույցը ցույց է տալիս, որ հավի կրծքամսի վրա սկսել են շատանալ սպիտակ շերտերը:
Եվ չնայած այդ գծերն ամբողջովին անվնաս են, միևնույն է, դրանք ցույց են տալիս, հավերն աճել են չափից շատ արագ։
Դուք կտեսնեք ներքևում ներկայացված մի նկար, որտեղ A-ն նշանակում է՝ հավի միսը նորմալ վիճակում է։ Սպիտակ գիծը նրանցում շատ փոքր է կամ ընդհանրապես բացակայում է, B-ն, որ այդ սպիտակ գիծը չափի մեջ է, իսկ C-ն, որ այն շատ մեծ է։ Այդ սպիտակ գծերը ցույց են տալիս, որ միսը պարունակում է չափից շատ ճարպ (22%-ով ավելի, քան առանց սպիտակ գծի միսը) և ավելի կոշտ միս է։
Օքսֆորդի ակադեմիան հայտնում է, որ հավերի աճի տեմպը աճել է 400%-ով 1957-ի համեմատ: Զեկույցում նշվում է, որ այս աճը հիմնականում հիմնված է գենետիկայի վրա, չնայած որոշ դեպքերում դա պայմանավորված է նաև հատուկ հորմոնների ներդրմամբ:
Ֆերմերներն իրենց հավերի վրա հատուկ հորմոնների շնորհիվ ազդեցություն են ունենում, և հավերն աճում են չափից շատ արագ։ Հավի միսը համեղ է, սակայն ուշադիր եղեք այն գնելուց առաջ։