▲ Դեպի վեր

lang.iso lang.iso lang.iso

Բժիշկը նշել է այն մթերքները, որոնք իջեցնում են ճնշումը

Սննդակարգն ուղղակիորեն ազդում է արյան ճնշման վրա, և որոշ մթերքներ կարող են բարձրացնել կամ իջեցնել այն: Արյան ճնշումը նորմալացնելու համար ձեր սննդակարգը պետք է ներառի սպանախ, բրոկկոլի, մուգ շոկոլադ, սխտոր և այլն: Այս մասին Gazeta.ru-ին ասել է սրտաբան Դենիս Սոկոլովը։

«Առողջ արյան ճնշումը պահպանելու համար կարևոր է սննդակարգում ներառել կալիումով և բջջանյութով հարուստ մթերքներ: Մրգերն ու բանջարեղենը, ինչպիսիք են բանանը, նարինջը, սպանախը և բրոկոլին, օգնում են հեռացնել ավելորդ նատրիումը և բարելավում են անոթների առողջությունը: Աղը արյան բարձր ճնշում հրահրող հիմնական գործոնն է։ Այն պահում է հեղուկն օրգանիզմու , ինչը մեծացնում է արյան ծավալը և ստիպում է սիրտն ավելի ինտենսիվ աշխատել»,- ասել է Սոկոլովը։

Բացի այդ, առողջ ճարպեր և մագնեզիում պարունակող ընկույզներն ու սերմերը ամրացնում են արյան անոթները, իսկ ցածր յուղայնությամբ կաթնամթերքը կալցիումի շնորհիվ պահպանում է արյան նորմալ ճնշումը։

«Ձեր սննդակարգում նաև պետք է ներառեք հացահատիկային մթերքները, ինչպիսիք են վարսակի ալյուրը և շագանակագույն բրինձը, որոնք հարուստ են մագնեզիումով և բջջանյութով: Դրանք նաև օգնում են կարգավորել արյան ճնշումը։ Ալիցին պարունակող մուգ շոկոլադի և սխտորի չափավոր օգտագործումը նույնպես օգնում է բարելավել արյան շրջանառությունը և նվազեցնել արյան ճնշումը։ Այսպիսով, սննդակարգում աղի, շաքարի և ալկոհոլի սահմանափակումը, առողջ սնունդ ներառելու հետ մեկտեղ, նպաստում է արյան նորմալ ճնշման պահպանմանը և նվազեցնում հիպերտոնիայի զարգացման ռիսկը»,- ​​ասել է բժիշկը։

Աղբյուրը՝ Լուրեր․com

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Asekose.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ: Նյութերի ներքո` վիրավորական ցանկացած արտահայտություն կհեռացվի կայքից:
Հասարակություն more