Ստամբուլում գտնվող «Զարիֆի» ռեստորանի շեֆ-խոհարար, Թուրքիայի խոհարարների միության նախագահ Իբրահիմ Չելիքը «Աքշամ» թերթի թղթակցին է ներկայացրել լավագույն խորտիկների բաղադրատոմսերը, որոնք մատուցում է իր ռեստորանի հատուկ հյուրերին: Գրում է ermenihaber.am
Խորհարարը նշել է, որ այժմ Ստամբուլում կարելի է գտնել և՛ֆրանսիական, և՛ իտալական խոհանոցի լավագույն նմուշները, որոնք հենց պատրաստում են Եվրոպայից հրավիրվածհատուկ խոհարարները: Սակայն, միևնույն է, Թուրքիայի ազգային փոքրամասնություններիխոհանոցն անկրկնելի է: Նա առանձնացրել է հատկապես հրեական և հայկականխոհանոցներն՝ ասելով. «Հրեական և հայկական խորտիկների համից հնարավոր չէհագենալ»:
Չելիքը ներկայացրել է երեք ամենահամեղ ճաշատեսակների բաղադրատոմսը, որոնցից 2՝հրեական, 1՝ հայկական: